MEB-Uzman-Öğretmen-Atıyor

MEB Uzman Öğretmen Atıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez yapılacak bir uygulama ile uzman öğretmen ataması yapacak. Her branş için bir kadro ayrılacak ve kadro rakamının 3 katı kadar aday mülakata alınarak uzmanlar seçilecek.

Uzman öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından yapıldı. Tekin, bu uygulamanın öğretmenlere verdikleri değeri gösterdiğini belirterek, toplam 75 uzman alımı yapacaklarını söyledi. Değerlendirmelerin 2 – 11 Mart tarihleri arasında yapılacağını söyleyen Tekin uzmanları büyük oranda halihazırda okullarda çalışan öğretmenler arasından seçeceklerini söyledi. Mülakata katılan adaylar yabancı dil puanına göre sıralanacak ve başarı gösterenler uzman olarak atanacak. Tekin, adaylara yazılı sınav yapmayacaklarını ancak mülakatın şeffaflığından ve bilimselliğinden kimsenin şüphe etmemesi gerektiğini, hakkaniyet gözeteceklerini ifade etti.

Bazı branşlarda adaylardan yabancı dil puanı istenmeyecek. Yabancı dil skoru istenmeyen uzman adayları, eğer yeteri sayıda yabancı dil puanı yüksek aday bulunamazsa, uzman olarak istihdam edilebilecek ancak kendilerinden 3 yıl içinde en az C düzeyinde yabancı dil belgesi ibraz etmeleri istenecek.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın