Mecliste-Sınavsız-Atamalar-Tartışıldı

Mecliste Sınavsız Atamalar Tartışıldı

Son günlerde TBMM’de ortam yatışmıyor, milletvekilleri arasında gerilimli tartışmalar yaşanıyor. Bir tartışma da KPSS sınavı olmaksızın yapılan mülakatlı atamalar için yapıldı. İlginç bir şekilde, sınavsız atamalara tepki bu kez bir iktidar milletvekilinden geldi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel sınavsız atamalara dikkat çekerek bu atamaların araştırılmasını istedi ve iktidar partisi mensubu olarak bu atamalardan kendisinin de rahatsız olduğunu belirtti. Özel, istisnai kadroların suiistimal edilmesine karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Sınavsız atama konusunun gündeme gelmesi TBMM Genel Kurulu’nda MHP’nin kamuda KPSS dışında istisnai kadro yoluyla atama sıkıntısının araştırılması için verdiği önerge ile başladı. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, sınavsız atamalarda iktidara yakın kişilerin kayırıldığını iddia etti ve bunun büyük bir adaletsizlik yarattığını söyledi. Alim Işık’a cevaben AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel ise istisnai kadroların ilk kez Ak Parti iktidarında oluşmadığını hatırlatarak, istisnai kadroların istasyon gibi kullanılmasına kendilerinin de karşı olduğunu vurguladı. Özel, bu uygulamanın bir takım kişileri kayırma aracı haline getirilmemesi gerektiğini ancak bazı durumlarda bakanların rahat çalışabilmek için kendi ekiplerini kurduklarını ve bunda bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Özel, verdiği rakamlarla istisnai kadro atamalarının Ak Parti iktidarı döneminde azaldığını öne sürdü. 1993 – 2002 yılları arasında yılda 120 istisnai kadro ataması yapıldığını hatırlatan Özel, kendi iktidarları döneminde ise bunun 65’e düştüğünü söyledi. Özel, önceki günlerde MHP’li Isparta belediyesinde MHP’li bir yöneticinin oğlunun belediyenin istisnai kadrosuna atandığını söyleyince mecliste AKP’li ve MHP’li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın