Meclis’te-Yeni-Hafta-Hazırlıkları

Meclis’te Yeni Hafta Hazırlıkları

Önemli düzenlemeleri içinde barındıran torba yasa ve iç güvenlik paketinin geri çekilen 63 maddesi ve memurları ilgilendiren birçok konunun ele alınması planlanıyor.

Görüşülecek olan konular için yoğun bir mesai harcanması beklenen yeni haftada memurların, öğretmen atamalarının ve diğer önemli konuların karara bağlanması düşünülüyor. Muhalefet partilerinin itirazları sebebiyle oldukça yavaş ilerleyen tasarı görüşmelerinin hızlandırılması amaçlanıyor.

Bu hafta görüşülecek olan genel kurulda internet ve sağlık alanındaki tüm değişiklikleri içeren torba kanun teklifi hakkında yapılan düzenlemelerin görüşüleceği düşünülüyor.

Teklifte, lisan mezunu ebelerin lisansüstü eğitimi alarak uzmanlaşmalarından sonra diplomalarının Sağlık Bakanlığı tarafından tescil edilerek kariyerlerine uzman ebe olarak devam etmesi konuları da yer alıyor. Bu sebepten ötürü İstanbul’ da Sağlık Bilimleri Üniversitesi adında bir üniversite kurulması düşünülüyor.

Bu konularla birlikte, Milli Eğitim, kültür, spor komisyonları, yeni üniversite kurulması gibi konuların 18 Mart tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclis’i Genel Kurulunda görüşmeye açılması bekleniyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın