Memur-Alımı-Başvuruları-Nisan’da

Memur Alımı Başvuruları Nisan’da

KPSS puanları ile yapılacak memur alımları için başvurular 16 – 24 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’den geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Çelik, atamalar için kamu kurum ve kuruluşlarından talep toplamaya başladıklarını söyledi. Memur alımları için başvuruların 16-24 Nisan tarihleri arasında alınacağını belirten Faruk Çelik KPSS ve EKPSS sınavlarına giren kişilerin başvurularını bu tarihler arasında yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Memur talebi olan kurumlar talepleri 20 Mart’a kadar Devlet Personel Başkanlığı’na aktaracak. Toplanacak taleplere göre ilana çıkılacak ve sonrasında başvurular alınmaya başlanacak. Başvurular 16 – 24 Nisan tarihleri arasında kabul edilecek. 2014 KPSS ve EKPSS sınavlarında yer almış adaylar başvuru yapabilecek. Ayrıntılı bilgi http://www.dpb.gov.tr adresinde yayınlanacak.

Nisan’daki başvurular sonucu 20 bin üzerinde memur alınacağı tahmin ediliyor. Kamu kurumlarında kadroların serbest bırakılması ve bütçe sınırı olmaması sonucu bu kez çok sayıda atama yapılması bekleniyor. Özellikle Sağlık Bakanlığı’nın çok sayıda memur alımı yapacağı düşünülüyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın