Memur-Alımlarında-Değişiklik

Memur Alımlarında Değişiklik

2007 yılında yapılan düzenlemeyle, il özel idarelerine ve belediyelere memur alımı, ÖSYM tarafından yürütülen merkezi memur yerleştirmesi dışına çıkarıldı.

Yapılan düzenlemeye göre, belediye ve il özel idareleri yine KPSS‘ye dayalı alım yapacak ama belirlenen taban puanı aşan ve diğer nitelikleri taşıyan adaylar yazılı veya sözlü sınava tabi tutulacaktı. Bu düzenleme sonrasında yüzlerce belediye ilan yayımlarken, binlerce kişi de mahalli idarelere alındı.

Ancak daha sonra bir konfederasyon, yönetmelikte yapılan bu düzenlemenin iptali için Danıştay‘da dava açtı ve Danıştay, mahalli idarelerin merkezi memur yerleştirmesi dışında personel almasının, hukuka uygun olmadığına karar verdi. 2010 yılında alınan bu karar sonrasında, hiçbir belediye merkezi memur yerleştirmesi dışında alım yapmak istemediği için tüm alımlar kesildi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, geçtiğimiz günlerde aldığı karar doğrultusunda dava açan konfederasyonun dava açma ehliyetinin olmaması sebebiyle mahkemenin davanın esasına girerek hüküm kurmasında hukuka uyarlık bulunmadığına karar verdi.

Danıştay İDDK’nın bu kararı, yeniden belediye ve il özel idarelerine merkezi memur yerleştirmesi dışında alım yapılabileceği belirtilirken, bunun için yeniden İçişleri Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının ortak bir karar vermesi gerektiği ifade edildi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın