Memur-Sendikaları-1-Mayısta-Nerede-Olacak

Memur Sendikaları 1 Mayısta Nerede Olacak

Memur sendikaları emek ve dayanışma günü olan ve kutlanmasına çok az bir süre kalan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı nerede kutlayacaklarına dair açıklamalarda bulundu.

Yaklaşan emekçilerin dayanışma günü olarak kutladığı 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde Türkiye Kamu Sendikası bayramı Adana’da kutlayacağını açıklarken, konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan İsmail Koncuk, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Adana’da kutlama kararlarının gerekçesinin yıllardır Taksim tartışmalarından dolayı hep arka plana atılan emekçilerin gününün adına yakışır bir şekilde kutlanmasını sağlamaya çalışmak olduğunu belirtti.

Her yıl Taksim tartışmalarından dolayı işçi problemlerinin ikinci plana atıldığını yineleyen Koncuk, çalışma hayatının problemlerinin ve zorluklarının herkesin görüp duyabileceği bir şekilde dile getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Koncuk, Taksime atılan biber gazlarının ya da toma tarafından sıkılan suların yerine işçilerimizin refahının tartışılması gerektiğini belirtirken emeğin, dayanışmanın ve alın terinin en iyi 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda dile getirilmesi gerektiğini savundu.

Kamu Sendikası’nın, İşçi Bayramını Adana’da kutlayacağını açıklamasının yanı sıra Memur Sendikası Konya’da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu da Taksimde emekçilerin gününü kutlayacağını açıkladı.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın