Memurlar-Mitinge-Hazırlanıyor

Memurlar Mitinge Hazırlanıyor

Memurlar 4 Nisan’da Ankara’da büyük bir eylem yapmaya hazırlanıyor. Mitingde hükümetin çalışanlara yönelik icraatları protesto edilecek.

Türkiye Kamu Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Veysel Uluman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hükümeti eleştirerek, memurlar olarak 4 Nisan’da Ankara’da büyük bir miting yapacaklarını söyledi. Türk Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı’yı ziyaretinde konuşan Uluman, hükümetin yeni anayasa ile işçi ve memur ayrımını kaldırmaya çalıştığını savundu.

“Yeni anayasayı memurun darağacı yapmalarına izin vermeyeceğiz” diyen Uluman, emeğe sahip çıkma noktasında ve ek zamlarla ilgili memurun sıkıla sıkıla adeta limona çevrildiğini öne sürdü. Çalışanın alın terine sahip çıkmak ve hükümetin icraatlarına tepki göstermek için 4 Nisan günü Ankara’da büyük bir miting düzenleyeceklerini açıklayan Uluman, 50 binin üzerinde memurun Ankara Toros Caddesi’nden yürüyerek, Kolej meydanında toplanacağını söyledi. Uluman, mitinge Kocaeli’den de 250 civarında memur ile gideceklerini belirtti.

Türk Eğitim Sen Başkanı Yaşar Şanlı ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde memur işçi arasındaki ayrımın kaldırılarak memurların da özel sektör çalışanları gibi istenildiği zaman işten çıkartılabilmesi gerektiğine yönelik açıklamalarını eleştirdi. Bu sözleri talihsiz bulduğunu söyleyen Şanlı, yeni anayasa ile memurun iş güvencesinin elinden alınmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın