Memurlara-3-Yıl-Müjdesi

Memurlara 3 Yıl Müjdesi

Devlet Personel Başkanlığı, eşi özel sektörde çalışan memurlar için aranan kesintisiz 3 yıl prim ödemiş olma şartını esneterek memurlara kolaylık sağladı.

Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 14. maddesi ile eşi özel sektörde çalışan devlet memurlarının eş durumundan tayin isteyebilmesi için, naklen tayin talep edilen yerde kesinti olmadan son üç yıl sosyal güvenlik primi ödeme şartı getirilmişti.

Söz konusu madde metninde yer alan kesintisiz ibaresinden dolayı Kamu Kurumları kendi personelinin bu duruma uygun naklen tayin taleplerini bir günlük sağlık raporu kesintisinde dahi mevzuata uygun olmadığı gerekçesi ile reddediliyordu.

Ancak yapılan esnetme ile birlikte sağlık raporu nedeniyle oluşan kesintilerin, kadınlar için doğum nedeniyle kullanılan analık izniyle oluşan kesintilerin, doğum veya askerlik borçlanması yapmış olması şartıyla, doğum sonrası veya askerlik nedeniyle kullanılan ücretsiz izinlerin ve yönetmelik hükmünde belirtilen kesintisiz üç yıllık sürenin hesaplanmasında kesinti olarak değerlendirilmeyeceği belirtildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın