Memurların-Özlük-Haklarında-ve-Maaşlarda-Düzenleme

Memurların Özlük Haklarında ve Maaşlarda Düzenleme

Memur sendikaları ile bayram öncesi gerçekleştirilen toplu sözleşme üzerinde anlaşıldığı şekli ile Resmi Gazete’de yayına girdi.

2 milyon 600 bin memurun maaş zamlarını belirleyen ve 2014 – 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme ile özlük haklarında da bir takım düzenlemeler yapıldı.

Öğretmen, TCDD memuru, PTT memuru, sağlık çalışanı unutulmadı

Yapılan düzenleme uyarınca memur taban aylığı 175 lira yükseltildi, memur ücretleri net 123 lira arttı. Artış memur emeklilerine de net 140 lira ile yansıtıldı. Emeklilik tazminatında da artış yapıldı. Çalışılan yıllardaki maaş ile emeklilik maaşı arasındaki fark azaltılmaya çalışılıyor. 2015 yılı içerisinde emekli memurlar da çalışanlar kadar zam görecek. Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine %3’lük bir zam daha gelecek, eğer oluşursa enflasyon farkı da ödenecek.

Ayrıca, TCDD çalışanı memurlar ve birinci derece akrabalarına yılda 2 kez ücretsiz seyahat hakkı ve kataner hattının geçtiği yerlerde çalışan TCDD memurlarına aylık 25 lira ek ödeme de düzenlemede yer aldı.

Düzenlemede yer alan bir konu da öğretmenlerle ilgili. Yüksek lisans mezunu öğretmenlerin ek ders ücretinde %15 artış yapıldı. Öğretim tazminatları da arttırıldı. Sağlık çalışanlarına ise bayram dönemlerinde %20 daha fazla nöbet ücreti ödenecek. PTT gişe memurlarına aylık 50 lira ek ücret de düzenleme kapsamına alındı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın