Nisan-Atamalarında-Tercih-İptali-Davası

Nisan Atamalarında Tercih İptali Davası

Memur adaylarının dört gözle beklediği Nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanan atamalarla ilgili şok edici bir olay yaşandı.

Yozgat’ta bulunan bir memur adayı tercihlerin Haziran ayından Nisan ayına çekilmesini ve o ay içerisinde okuyor olacağından dolayı mezuniyet şartlarını yerine getirememesi gerekçesiyle kendisinin mağdur olduğunu savunup alınan kararın iptal edilmesi için dava açtı.

Ancak Devlet Personel Başkanlığı mağdur olan memur adayının talebini geri çevirerek tercihlerin alınan karar doğrultusunda belirlenen tarihler arasında yapılacağını açıklayan bir yazı yayınladı.

28 Ocak tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yapılan açıklamada, tercihlerin 16 – 24 Nisan tarihlerinde yapılacağı duyurulmuştu.

Yapılan bu açıklamaya tıpkı Kamu Denetçiliği Kurumuna iptal kararı için başvuran memur adayları gibi diğer son sınıfta okuyan memur adayları da mezuniyet şartlarını sağlayamadıklarından dolayı tepki göstermişti.

Kararın değişmeyeceğini belirten Devlet Personel Başkanlığı’nın tercih tarihlerini hiçbir adayın mağdur olmayacağı bir tarihe alıp almayacağı oldukça merak ediliyor.

Okuyan memur adaylarında, yaşanan bu olumsuzluklardan ötürü fazlasıyla düşünceli bir hal hakim durumda.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın