Nisan-Ataması-Kamu-Denetçisine-Taşındı

Nisan Ataması Kamu Denetçisine Taşındı

Nisan ayında atama bekleyen memur adayları için önemli bir gelişme oldu. Devlet Personel Başkanlığı bazı adayların kaderini değiştirebilecek bir açıklama yaptı.

Nisan ayına alınan 2015 – 1 merkezi memur atamaları son sınıf öğrencileri tarafından mağdur olacakları gerekçesiyle Kamu Denetçisi’ne taşındı. Kamu Denetçisi ise kararı Devlet Personel Başkanlığı’na bıraktı.

Devlet Personel Başkanlığı geri adım atmadı. DPB’den verilen yanıtta tercihlerin son günü halen mezun olamayanların atanmayacakları belirtildi. Başvurulacak kadroların şartları arasında diploma veya geçici mezuniyet belgesi, ehliyet, sertifika, özel güvenlik kartı gibi belgeler istendiği hatırlatıldı.

Öte yandan, 16 – 24 Nisan 2015 tarihleri arasında başvuru yapılacak memur atamaları için kamu kurumlarının kadro taleplerini Devlet Personel Başkanlığı’na iletme süreci sorunsuz işliyor. Kurumların büyük kısmının şimdiden DPB’ye taleplerini iletmeye başladığı öğrenildi. Memur taleplerini zamanında bildirmeleri için kurumlara çağrı yapan Devlet Personel Başkanlığı, sürecin sorunsuz işlediğini açıkladı. Kurumların taleplerine göre saptanacak memur kadroları ÖSYM’ye bildirilecek ve buna göre tercih kılavuzlarının hazırlıkları yapılacak.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın