Nöbet-Ücretleri-Belli-Oldu

Nöbet Ücretleri Belli Oldu

Öğretmenlerin dört gözle bekledikleri nöbet ücreti açıklaması sonunda geldi. Uzun zamandır birbiri ardına eylemlerle nöbet görevi için ek ödeme almak istediklerini kamuoyuna duyurmaya çalışan öğretmenlerin mücadelesi sonuç verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan açıklamada nöbet ücretleri konusunda çalışma yürütüldüğü, öğretmenlerin tuttukları nöbet karşılığı haklarını alacakları belirtildi.

Yılda 1346 TL

Yapılan açıklamaya göre öğretmenlere aylık 149 TL nöbet ücreti ödenecek. Ücret 4 saat üzerinden ödenecek. Buna göre öğretmenler 180 günlük öğretim yılı başına 1346 TL nöbet ücreti kazanacaklar.

Ek derslerin vergi diliminden muaf tutulması da halen öğretmenlerin gündeminde. Nöbet ücretlerinde olduğu gibi ek derslerin vergiden muaf tutulması da Maliye Bakanlığı ile ilgili bir konu. Yapılan yeni düzenlemeyle ek ders ücretlerine %100 zam gelecek ve nöbetler için ücret ödenecek ancak öğretmenler bu düzenlemelerin ancak ek ders ücretleri vergi dışı tutulursa anlam kazanacağını belirtiyorlar.

Çabalar sonuç veriyor

Bugüne dek pek çok il ve ilçede tüm eğitim sendikalarından öğretmenler nöbet ücretlerinin verilmesi için eylemler düzenledi, basın açıklamaları yaptı. Muhalefet partilerinin milletvekilleri de çeşitli kereler TBMM’ye nöbet ücretleriyle ilgili yasa teklifi sundu. Öğretmenler çabalarının sonuç vereceğinden bu kez umutlu.

, , , ,

1 Yorum Yapılmış: Nöbet Ücretleri Belli Oldu

  1. aygul 20 Ocak 2016 at 00:10 #

    Bizim okulun yarisi ucretli ogretmen keske haber yaparken ezilenlerin de yaninda olan bi kanal, haber sitesi vs.. İnsanlar olsaaaa

Bir Cevap Yazın