öğrencilere pedagojik formasyon müjdesi

Öğrencilere Pedagojik Formasyon Müjdesi

Yoğun talep üzerine üniversitelere 40 bin civarı ek pedagojik formasyon kontenjanı verildi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, gerekli şartları taşıyan üniversitelere yoğun talep üzerine 40 bin civarında ek pedagojik formasyon kontenjanı hakkı tanındığını duyurdu. Bu açıklamayı sosyal medya aracılığıyla yapan Saraç, 2015 Bahar dönemi için verilen kararın hayırlı olmasını diledi. Üniversiteler ve öğrencilerden gelen yoğun talepler sonucu böyle bir karar aldıklarını açıklayan Saraç, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Bahar döneminde açılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Programlarında 40 bin civarı ek kontenjanın kullanılabileceğini belirtti. Saraç üniversitelerin kontenjan isteklerinin kapasiteleri ve insan kaynakları değerlendirilerek ayarlandığını dile getirdi.

Son sınıf öğrencileri ve mezunlar için

Saraç, bundan önce de olduğu gibi yeni kontenjanlarda da kontenjanın en az %25’lik kısmının mezunlar için ayrılması, kalan kısmın ise son sınıf öğrencilerine verilmesi gerektiğini vurguladı ve ara sınıf öğrencilerinin başvurularının geçersiz sayılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, KPSS‘de alınan puana göre, ihtiyaç duyduğu alanda, ihtiyaç duyduğu sayıda öğretmen atayabildiğini söyleyen Saraç, Pedagojik Formasyon Eğitimi almanın öğretmen olarak atanmak için taşımak gereken şartlardan sadece birisi olduğunu hatırlattı.

Köklü değişiklikler yolda

Üniversitelere geçen yıldan bu yana 200 bini aşkın Pedagojik Formasyon Programı kontenjanı tahsis edildiğini aktaran YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖK olarak, öğretmen adayı eğitimi konusunda önümüzdeki süreç için bazı köklü değişiklikler düşünmekte olduklarını dile getirdi.

Saraç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Pedagojik Formasyon konusunda alınan kararın tüm öğretmen adaylarımız için hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

81 üniversiteye kontenjan

Pedagojik formasyon kontenjanı verilen üniversitelerde kapasitelerine göre kontenjan 50 ile 1200 kişi arasında değişiyor. Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi gibi büyük üniversiteler 1000 – 1200 kişilik kontenjan hakkı kazanırken, toplam 81 üniversiteye 2015 Bahar dönemi için çeşitli sayıda kontenjanlar ile pedagojik formasyon programı açma hakkı verildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın