Öğretim elamanlarına 65 puan alt sınırı

Öğretim Elamanlarına 65 Puan Alt Sınırı

Öğretim üyeleri haricindeki öğretim elemanı kadrolarına, ALES, yabancı dil sınavı, lisans notu ve giriş sınavının ortalamasının en az 65 puan olması şartı getirildi.

“Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” 24 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile yeniden düzenlendi. Yönetmeliğin eski halinde 12. maddeye göre sınav jürisi değerlendirmesinde zaten ALES (%30), yabancı dil sınavı (%10), lisans notu (%30) ve giriş sınavının (%35) ortalaması dikkate alınıyor ve “merkezi sınavdan muaf tutulacak adayların değerlendirilmesinde; son üç yıla ait merkezi sınav notunun bulunmaması halinde ALES puanı 70 olarak kabul edilir” ibaresi yer alıyordu. Yapılan değişiklikle mevcut yönetmeliğin sonuna bir cümle daha eklenerek “Değerlendirme puanı 65 puanın altında olanlar sınavlarda başarısız sayılır.” Şartı getirildi. Yine yönetmeliğe eklenen bir geçici maddeye göre, bu şart, 24 Ocak 2015’ten önce yayınlanan ve ön değerlendirme ve giriş sınavı aşamaları tamamlanan ilanlarda geçerli sayılmayacak.

Buna göre; devlet ve vakıf üniversitelerinin okutman, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına seçim yapılırken ALES, yabancı dil sınavı, lisans notu ve giriş sınavının belirli yüzdelerle etki ettiği ortalama puana göre alım yapılacak, adayın başvurusunun dikkate alınması için bu dört parametreye göre hesaplanan puanın 65 puanın üzerinde olması gerekecek.

Öte yandan, 2014 Aralık ayında yapılan değişiklik ile de ÖYP kapsamındaki kadrolara yapılacak atamalara esas puanlamada yeni kriterler getirilmişti. Yeni puanlamada lisans not ortalamasının payı yüzde 10 arttırılmış, ALES’in payı ise yüzde 10 oranında azaltılmış, ÖYP esaslarına “ÖYP puanının hesaplanmasında lisans not ortalamasının % 35’i, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) puanın % 50’si ve varsa yabancı dil sınavı puanın % 15’i dikkate alınır.” ibaresi eklenmişti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın