Öğretmen-Adaylarından-Eylem

Öğretmen Adaylarından Eylem

Atamaların gerçekleşmesi için umutlu bekleyişini sürdüren öğretmen adayları, Maliye Bakanlığı önünde kısa bir açıklamada bulunarak eylem yaptı.

Atamaların gerçekleşmesine dair seslerini duyurabilmek için her yolu deneyen ve yoğun bir çaba harcayan öğretmen adayları Milli Müdafaa Caddesi üzerinde toplanarak bir açık hava sınıfı oluşturdu. Temsili olarak meydana getirilen sınıfta, ders hayat bilgisi konu ise atanamayan öğretmenler olarak belirlendi.

Bir öğretmenin gönüllü olarak verdiği derste atanamayan öğretmenlerin güvencesiz kaldığı, hayata bakışının değiştiği ve yuva kurmakta geç kaldığı konuları anlatıldı.

Seslerini duyurmak amacıyla toplanan öğretmenlerin yapmış olduğu grup açıklamasında, 330 bin atanamayan öğretmenin bulunması ve işsiz öğretmen sayısının çok olması sebebiyle nisan ayında 40 bin atama olması gerektiği dile getirildi. Ayrıca çalışmayan öğretmen sayısının bir an önce en aza indirilmesi gerektiği de öğretmenlerin yaptığı açıklamada vurgulandı.

Açıklamanın devamında ise, kadrolu öğretmenler için büyük engel teşkil eden sözleşmeli öğretmen uygulamasının da kaldırılması talep edildi.

Eylem yaptıkları yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın önüne giden öğretmenler adayları, atamaların yüksek bir sayıyla gerçekleştirilmesi ve öğretmenlerin işsizlik kabusunun sona ermesi için dua ettiler.

, , , ,

3 Yorum Yapılmış Öğretmen Adaylarından Eylem

  1. Fahri Yıldız 19 Mart 2015 at 07:42 #

    Bu çocukların yapacak başka işleri yok, onlar öğretmen ,öğretmen yetiştiler,hayallerindeki meslek öğretmenlikti,başka bir iş yapamazlar, lütfen hayallerine dokunun ve onları atayın.

  2. xxx 18 Mart 2015 at 20:26 #

    nisanda atama bekliyoruz onca umut verildi ..ders bile çalışamıyoruz aklımız nisanda

  3. ilker 17 Mart 2015 at 21:09 #

    yalnız ağustosta olacak atamalar, nisan değil ki

Bir Cevap Yazın