Öğretmen-Adaylarının-Gözü-Kadro-Dağılımlarında

Öğretmen Adaylarının Gözü Kadro Dağılımlarında

Atama bekleyen öğretmen adaylarının gözü kulağı kurumların 15 Mayıs tarihine kadar Devlet Personel Başkanlığı’na bildireceği kadro taleplerinde.

Merkezi memur yerleştirmesi ile atanmayı bekleyen memur adaylarının ve öğretmen adaylarının büyük bir heyecanla ve merakla beklediği kadro talepleri 15 Mayıs 2015 tarihine kadar kurumlar tarafından Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecek.

Kurumların vereceği taleplerin ardından ne kadar memur alınacağının belli olması öğretmen adayları ve memurları heyecanlandırırken, 1217 civarında kadro dağılımının Ocak ayında gerçekleştirilmesinin ardından diğer kadro dağılımlarının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı.

2015 yılı bütçesi gereği 36 bine yakın memur ve 4 bin öğretim elemanına izin verilirken, torba kanun teklifi ile bu sayının arttırılmasına izin verilmişti. Torba kanun yasasında değişiklik yapılarak arttırılan memur sayısı ile 73 bin 600 memur, 4 bin öğretim elemanı alınmasına karar verilmişti.

Kurumların Devlet Personel Başkanlığı’na bildirmesi gereken memur taleplerini 15 Mayıs 2015 tarihine kadar bildirmeleri gerekirken bugüne kadar taleplerini bildiren kurumlar arasında Sağlık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı bulunmakta.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın