Öğretmen-Atamaları-Ağustos'da-Yapılacak

Öğretmen Atamaları Ağustos’da Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen atamalarının 2015 Kamu Personel Sseçme Sınavı’ndan sonra Ağustos ayında yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra, sınav öncesi öğretmen atamaları konusu gündemden düşerken, öğretmen atamalarının 2015 yılı Ağustos ayında yapılacağı kesinleşti. 2015 Ağustos’ta yapılacak öğretmen atamalarında ne kadar sayıda öğretmen kadroya geçirileceği merak konusu haline gelirken, bilindiği üzere Mart ayında meclisten 47 Bin kadro, 2015 yılı sonuna kadar Öğretmen atamalarında kullanılmak üzere Başbakan imzasıyla geçirilmişti.

Ancak meclisten geçirilen bu 47 Bin kadronun 35 binine öğretmen ataması yapılacağı söylenirken, geriye kalan 12 bin kadronun ise dershane öğretmenleri için kullanılacağı belirtiliyor. Sene başında bütçe görüşmelerinde de Öğretmen atamaları kadrosunun 2015 yılı için 53 Bin olarak düşünüldüğü belirtilmişti.

Ayrıca son mezunlarla birlikte 2015 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girecek öğretmen adayı sayısının 350 binleri bulacağı tahmin edilirken. 350 bin öğretmen adayına bu kadroların yetersiz kalacağı düşünülüyor. Herkes tarafından desteklenen düşüncenin öğretmen atamaları kadrolarının daha da artması olduğunu belirtildi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın