Öğretmen-Atamaları-Ne-Zaman-Olacak

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Olacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Öğretmen Atamaları ile ilgili soruya katıldığı bir programda kesin ifadelerle akıllardaki sorulara cevap verirken, Bakan Avcı seçim öncesi öğretmen atamasının populist bir yaklaşım olacağını bunu asla düşünmediklerini, 2015 KPSS öncesi bir alımın sınava 2 ay kala yapılmasının doğru bir yaklaşım olmayacağını belirterek Öğretmen Atamaları’nın Ağustos’ta yapılacağını duyurdu.

Bakan Avcı, öğretmen atamalarını defalarca açıkladığını belirtirken, bir kere daha üzülerek açıklamak istediğini söyleyerek atamaların sınavdan sonra gerçekleştirileceğini ve bu konuda çok beklenti içinde olan gençler olduğunu bildiğini belirtti.
Avcı, aynı zamanda Temmuz ayında yapılacak olan KPSS sınavını bekleyen, belki onlardan çok daha fazla sayıda ilk defa bu sınava girecek gençlerin de olduğunu belirtirken, aslında yasa gereği Temmuz ayında yapılacak olan KPSS sınavlarıyla öğretmen adaylarını aldıklarını ifade etti.
Temmuz ayı başında KPSS’nin yapıldığını belirten Avcı, bazı branşlar için de ayrıca alan sınavı yapıldığını ve oradan alınan puanlara göre Ağustos ayında atamalar yapıldığını ifade etti. Geçen sene yine aynı şekilde Temmuz ayında KPSS ve alan sınavları olduğunu ifade eden Avcı, o sınavlardan alınan puanlarla biz Ağustos ayında atamaları yaptıklarını ve yine 2014 KPSS’den alınan puanlarla Şubat ayında da 15 bin atama yaptıklarını belirtti.

, , , ,

1 Yorum Yapılmış: Öğretmen Atamaları Ne Zaman Olacak

  1. 50 60 ile atanana ne diyeceksiniz? 11 Mayıs 2015 at 21:34 #

    puanı 80-85 sıralaması 1000-2000’lerde olan başta Bilşim, Felsefe Sosyalbilgiler,Edebiyat,Tarih,Fen,Coğrafya daha birçok bölüm varken siz tutup Sınıf Öğretmenliğine 8000 evet 8 bin kadro verdiniz tabi kontejanları ilk gördüğümüzde buna inanamadık bir yanlışlık olabilir diye düşündük neticede SINIF.İNGİLİZCE.DIKAB.PDR verilen kadroların doluluğu nedeniyle branşçılar olarak yüksek puanlarla atanamadık. Syn Nabi Avcı tüm bu yaşananlardan bihaber olacak ki çıkmış ağustostaki atamaların daha adaletli olacağını söylüyor tabi sizin adalet anlayışın 50-60 küsür alanı atayıp 80-90 alanı atamamaksa o başka.. ama yüksek puanla atanmayan on binlerce branş öğretmeni ve mağduriyet yaşatılan aileleri ortada kaldı onları emekleriyle yüzüstü bıraktınız.Bu adaletsizlik telafi edilmezse sandıktaki karşılığı mutlaka olumsuz olacaktır bakın biz yine de bu açıklamalara değil sayın başbakanımıza danışmanlara başta twitter vs. yoluyla atama olacağı şeklindeki haberlerine inanıyoruz ve çünkü hep umutlandık umutlandırıldık, umutlarımızı hep canlı tuttuk dileriz ki mayısta yapılacak olan 40 bin ek atama ile branş öğretmenlerinin bu mağduriyetleri çözülür. Adalet için özellikle bu sefer 8 bin atamayla aslan payını alan Sınıf ve en düşük baraj puanlarla atanan İngilizce,PDR ,Dikab yerine 76-77-78-79-80 ve yukarısında puan alan atanmayan branş öğretmenleri atanır. Böylelikle adalet inşallah geç de olsa yerini bulacaktır

Bir Cevap Yazın