Öğretmen-Atamalarında-Değişiklik-Olacak-mı

Öğretmen Atamalarında Değişiklik Olacak mı

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu öğretmen atamalarında yapılması planlanan değişiklikler hakkında açıklamalarda bulundu.

Öğretmen atamaları konusunda yapılması düşünülen değişiklikler büyük bir merakla beklenirken, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu öğretmen atamalarında değişikliklerin olacağını açıkladı.

Atamalar konusundaki yapılacak olan değişiklikleri büyük bir dikkatle takip eden öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunan Aydoğdu, eş durumuna bağlı olan öğretmen atamalarından aday öğretmenliğe getirilen performans sürecine kadar birçok yeniliğin gerçekleşeceğini ifade etti.

Yürürlükte olan yönetmelikte tercih sayısının 25 olduğunu hatırlatan Hamza Aydoğdu, yeni düzenleme ile birlikte tercih sayısının 40 çıkarılacağını belirtti.

Fen ve sosyal bilimler liselerine daha önce sınavla öğretmen alımı yapıldığını belirten Aydoğdu, artık hizmet puanı üstünlüğünün esas alınacağını ifade etti.

Öğretmen rotasyonlarına da değinen Aydoğdu, öğretmen rotasyonlarının kademeli olarak gerçekleştirileceğini, engelli öğretmenlerinin ve özel okul öğretmenlerinin rotasyondan muaf olacağını belirtti.

Yönetmelikte değişikliklerin ve yeniliklerin olacağını belirten Hamza Aydoğdu, tüm çalışmalarını öğretmenlerin rahat etmesi için yaptıklarını da sözlerine ekledi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın