öğretmen atama kontenjan dağılımı 2017

Öğretmen Ataması Kontenjan Dağılımı 2017

Mart ayında yapılması planlanan öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan dağılımı MEB tarafından yayınlandı. Birçok aday öğretmenin merakla beklediği atama müjdesinden sonra gözler kontenjanlara çevrilmişti.

Öğretmen Kontenjan Dağılımları

2017 Mart ayında yapılacak atamaya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen atamasına dair kontenjanlarını yayınladı. Atama aşağıdaki gibi olacak.

2017 Sözleşmeli Öğretmen Kontenjan ve Branş Dağılımı

PDF dosyasına da buradan ulaşabilirsiniz:

http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_02/17150157_20.127_sYzleYmeli_YYretmen_AlYmY_Duyurusu.pdf

Birçok aday öğretmen 2016’daki atamadan sonra 2017’de atamanın ne zaman olacağını merakla bekliyordu. İsmet Yılmaz’ın atama müjdesinden sonra öğretmen adayları atama sayısına ve kontenjan dağılımlarına odaklanmıştı. Yukarıda belirtilen atama sayıları bazı bölümleri memnun edecek, bazı bölümleri de belki isyan ettirecek. Fakat yapılan atamalarda o bölümlerin çalışmaları, atama ihtiyaçları, o bölümden kalan mezun sayısı, revaçta olan öğretmenlik dalları, kapatılan bölümlerin mezunları ve daha birçok etken öğretmen atama kontenjanlarının belirlenmesinde etkili olmuştur.

Atama Takvimi 2017

Atama kontenjanlarının belirlenmesinden sonra atamaların ne zaman yapılacağı ve atama takviminin ne olacağı da Milli Eğitim Bakanlığının Twitter adresi üzerinden yayınlandı. Başvurular 15 Martta. Sözlü sınavlar ise 3-7 Nisan’da yapılacak.

2017 Öğretmen Atama Takvimi

, , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın