Öğretmenler-TBMM’de

Öğretmenler TBMM’de

Branş öğretmenleri Nisan ayında 40 bin atama talebi ile TBMM’ye gittiler. Örgütlenerek çeşitli illerden Ankara’ya gelen öğretmenler Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeler yaptılar.

Şubat ataması öncesinde de TBMM’de toplanan öğretmenler bu kez Nisan ayı içinde 40 bin atama talebiyle heyet olarak Ankara’daydı. Branş öğretmenleri gerek genel atama talebiyle ilgili gerekse kendi branşları için milletvekilleriyle görüşmeler yaptı. Şu sıralarda ülke gündeminin kadına şiddet, Şah Fırat operasyonu ve iç güvenlik paketi gibi konularla çok yoğun olmasına rağmen öğretmenler seslerini duyurmaya çalışıyor.

Öğretmenler Nisan’da atama yapılması taleplerini yinelemeye ve bunun için kamuoyu oluşturma çabalarına devam edecek gibi görünüyor. Gerek genel seçimin yaklaşması gerekse okullardaki büyük öğretmen açığı öğretmenleri Nisan ayıyla ilgili umutlandırıyor. Öte yandan, EKPSS (Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı) sınavına girmiş öğretmen adayları için de bugün başvurular sona erdi. Puan üstünlüğüne göre alım yapılacak 300 engelli öğretmenlik kadrosu için 18 Şubat 2015 tarihinde alınmaya başlanan başvurular 24 Şubat Salı günü bitti.

 

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın