Öğretmenler-Yönetmeliği-Protesto-Etti

Öğretmenler Yönetmeliği Protesto Etti

Zonguldak’ta toplanan öğretmenler, MEB tarafından yayımlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri protesto etti.

Zonguldak’ta bir araya gelen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak bir kaç hafta önce yayımlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri protesto ederken, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen eyleme Eğitim-İş, Aktif Eğitimciler Sendikası ve TES Zonguldak Şubesi de destek verdi.

Zonguldak Gazipaşa Caddesi boyunca yürüyüşe başlayan öğretmenler, Rotasyon sürgündür sürgünü kabul etmeyeceğiz yazılı pankartlarla birlikte slogan atmaya başladılar.

Valilik önünde protestocu öğretmenler adına açıklamada bulunan Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugüne kadar hayata geçirdiği eğitim politikalarındaki başarısızlığını sorgulamak ve düzeltmek yerine ülkenin dört bir yanında fedakarca çalışan öğretmenleri hedef aldığını bunun tüm Türkiye adına kötü sonuçlar doğurduğunu belirtti.

Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, öğretmenler açısından tarihin en büyük sürgünü anlamına gelen ve on binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren, öğretmenlere rotasyon uygulaması için yönetmelik çıkarılmış ve kitlesel bir tasfiye için düğmeye basıldığını ifade eden açıklamalarda bulundu.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın