Öğretmenlerden-1-Günlük-İş-Bırakma-Eylemi

Öğretmenlerden 1 Günlük İş Bırakma Eylemi

Eğitim-Sen üyesi öğretmenler 13 Şubat Cuma günü ülke genelinde laik, bilimsel ve anadilde eğitim talebiyle 1 günlük iş bırakıyor. Sömestre tatili sona erip 2014 – 2015 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, eğitim sistemindeki sorunlar nedeniyle öğretmenler ikinci döneme eylemle giriyor.

Eğitim-Sen Antalya Şubesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ak Parti iktidarının politikalarının eğitimde bilimsellikten uzaklaşma ve ticarileşme eğilimi doğurduğu öne sürüldü. Son derece büyük derslik ve öğretmen açığına rağmen sadece 15 bin öğretmen atanmasının da eleştirildiği açıklamada, hükümet uygulamalarının bilimsel, laik ve demokratik eğitim anlayışından çok uzak olduğu savunuldu.

Sınıfların kalabalığına ve okulların altyapı eksiklerine de dikkat çekilen Eğitim-Sen bildirisinde, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını yitirdiğine ve öğretmenlerin angarya işler yaptırılacak kişiler gibi görüldüğüne işaret edildi. Açıklamada, bu gibi şikayetler ve taleplerle 13 Şubat Cuma günü Eğitim-Sen üyelerinin yurt genelinde iş bırakma eylemi yaparak ana dilde, demokratik, laik ve bilimsel eğitim için meydanlara çıkacakları bildirildi. Eyleme destek ve katılım çağrısı yapıldı.

Antalya Eğitim-Sen şubesi ile birlikte yurt genelinde pek çok diğer Eğitim-Sen şubesinden de eylemle ilgili açıklamalar ve çağrılar yapılıyor.

Hatırlanacağı üzere, 8 Şubat Pazar günü de Alevi örgütleri ve Eğitim-Sen’in organizasyonu ile İstanbul Kadıköy’de laik, bilimsel eğitim için Türkiye mitingi düzenlenmişti.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın