Öğretmenlerden-Nöbet-Ücreti-Talebi

Öğretmenlerden Nöbet Ücreti Talebi

Eğitim-İş Sendikası İzmir şubesi nöbet sistemine karşı basın açıklaması ve protesto yaptı. Öğretmenler, nöbet için ek ücret verilmemesine tepki gösterdi. Eğitim-İş Sendikası İzmir şubesi başkanı Ömer Lütfi Değirmenci nöbet sisteminin gerekli olduğunu ancak bunun için öğretmenlere ücret ödenmesi gerektiğini savundu.

Nöbet angaryasına karşı öğretmenlerin yıllardır mücadele ettiklerini söyleyen Değirmenci, nöbetin ek ders gibi değerlendirilerek ücretlendirilmesi ve angarya olmaktan çıkartılması gerektiğini belirtti. Değirmenci nöbet görevinin temel yasalarda bulunmadığına ve yönetmeliklerle mecburi hale getirildiğine dikkat çekti.

Bakan Avcı’dan yeni düzenleme sinyali

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı son günlerde eğitim sendikalarının ardı ardına nöbet protestoları düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, öğretmenlerin tuttukları nöbetlerin ücretlerini alabilmesi için bir çalışma başlattıklarının sinyalini verdi.

Taleplere karşı duyarlı yaklaştıklarını söyleyen ve konunun ayrıntılarını Maliye Bakanlığı ile müzakere ettiklerini bildiren Bakan Avcı, ne tür imkanlar sağlanabileceğini araştırdıklarını aktardı. Avcı, yapmayı düşündükleri düzenlemenin ayrıntılarına ilişkin bilgi vermedi. Dolayısıyla öğretmenlerin nöbetlerine karşılık ücret almaya ne zaman başlayacakları hatta böyle bir uygulamanın hayata geçirilip geçirilemeyeceği henüz belirsiz.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın