Öğretmenlere 6 Şubat müjdesi

Öğretmenlere 6 Şubat Müjdesi

6 Şubat Cuma günü 15 bin öğretmen ataması yapılacağı haberi atama bekleyen öğretmenleri heyecanlandırdı. Bu Hafta Çarşamba’ya kadar da kontenjanların açıklanması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat Cuma günü 15 bin öğretmen ataması yapılacağı belirtildi. Sakıp Sabancı Basın Merkezi’nde düzenlenen “Basın Merkezi Toplantıları”nda konuşan Aydoğdu 15 bin öğretmen atamasıyla ilgili çalışmalarını tamamladıklarını, yeni yönetmelik yayımlanır yayımlanmaz 6 Şubat Cuma günü atamaların yapılacağını söyledi. Ciddi bir öğretmen açığı bulunduğunu ve atama bekleyen öğretmenleri çok önemsediğini vurgulayan Aydoğdu, atama bekleyen öğretmenlerle görüşmeler yaptıklarını, bu konuda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da talimatı olduğunu ifade etti.

Halihazırda okullarda 114 bin öğretmen açığı bulunuyor. Atama bekleyen öğretmen sayısı ise 278 bin. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, bakanlığın eldeki imkanlar doğrultusunda atama yaptığını söyledi. Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasının, 108 alana yapılacağını kaydetti.

Dağılım branşlardaki öğretmen açığına göre belirlendi

Hamza Aydoğdu, atama bekleyen öğretmen sayısına göre değil branşlardaki öğretmen açığına göre dağılım yaptıklarını belirtti. “Kontenjanları ihtiyaca göre belirliyoruz” diyen Aydoğdu, tarih branşını örnek verdi ve bu branşta 14 bin öğretmenin atama beklediğini ancak branştaki öğretmen açığının 1000 kişi olduğunu söyledi. Aydoğdu, kontenjanın %58’ini Türkçe, edebiyat, matematik, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, tarih, coğrafya, felsefe, fizik, kimya ve biyoloji branşlarına ayırdıklarını, TEOG ve LYS’ye yönelik branşlara öncelik verdiklerini açıkladı.

Bu hafta açıklanıyor

Kadro dağılımında denge gözettiklerini söyleyen Aydoğdu, mesleki eğitim branşlarına da özel önem verdiklerini vurguladı.

Uzun yıllardır atama bekleyen alanlara bu kez ağırlık verdiklerini söyleyen Aydoğdu, ellerinden geldiğince adaletli dağılım yapmaya çalıştıklarını, Salı ya da Çarşamba günü hangi branşa ne kadar kontenjan ayrıldığını açıklayacaklarını bildirdi. Herkesi mutlu etmenin eldeki imkanlar dahilinde mümkün olmadığına dikkat çeken Aydoğdu, “Kontenjanlar açıklandığında mutlu olan öğretmenlerimiz olacağı gibi, mutsuz olanlar da olacaktır. Şu an atama yapabileceğimiz rakam 15 bin ancak talep 150 bin” dedi.

Aydoğdu, kontenjanın yüzde 73’ünü özellikle geri kalmış bölgelere dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın