Öğretmenlere-Ait-Yönetmelik-Yürürlüğe-Girdi

Öğretmenlere Ait Yönetmelik Yürürlüğe Girdi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği yapılan düzenlemelerle birlikte resmen yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren yeni Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında en az 1 yıl süreyle çalışıp performans değerlendirmesinde de yeterli neticeyi alan öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanacak olan yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacaklar.

Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin esaslarına göre öğretmenler mesleklerine, aday öğretmen şeklinde girecek ve bu süreçte ise adaya başka bir öğretmen danışmanlık yapacak.

Aday öğretmenler en az 1 yıl olmak şartıyla çalıştıktan sonra performans değerlendirmesine alınacak. Performans değerlendirmesinde başarı elde eden aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan yazılı veya yazılı sözlü sınava tabi tutulacak.

Yönetmeliğe göre performans değerlendirme notu 100 üzerinden en az 50 başarı notu ile değerlendirilirken, performans değerlendirmede başarılı olamayan adaylardan öğretmen unvanı geri alınacak ve memuriyetle ilişkisi kesilecek.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın