Öğretmenlere-Ek-Ders-Ücreti

Öğretmenlere Ek Ders Ücreti

Soru hazırlama ve değerlendirmelerde bulunması amacıyla görevlendirilen tüm yönetici ve öğretmenlere haftada 27 saat ek ders ücreti verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde soru hazırlaması ve değerlendirmelerde bulunması amacıyla geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 27 saat ek ders ücreti verileceği bildirilirken, ek ders ücretleri ve saatlerine ilişkin kararda yapılan değişikliklerin Resmi Gazete’ de yayımlandığı belirtildi.

Alınan karar ve yapılan değişiklikler doğrultusunda bilişim teknolojileri ve elektrik, elektronik teknolojisi alan öğretmenliği alanlarında çalışan eğitimciler arasından herkesin Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nde geçici olarak görevlendirilmeleri durumunda alanlarına bakılmaksızın çalışmaya başladığı tarihten itibaren haftada 27 saat ek ders ücreti uygulamasından faydalanabileceği belirtildi.

Değişiklikler sonrası öğretmenlerin yükü biraz daha azalırken, haftalık ek ders ücreti çalışanların gelirlerine katkı olacağı ifade edildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın