Öğretmenlere-Kötü-Haber

Öğretmenlere Kötü Haber

Türkiye Kamu Sendikası ve Eğitim Sendikası Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı açıklamada, eşi özel sektör çalışanı olan öğretmenler için getirilen, aynı yerde ikamet edip 3 yıl kesintisiz olarak çalışma şartının iptaline karşı açılan davanın yürütme durdurma kararının reddedildiği belirtildi.

Koncuk açıklamalarının devamında, 3 yıl süreyle kesintisiz sigorta zorunluluğunun kabul edilecek yanının bulunmadığını ve bu iptal kararına itirazda bulunulacağı ifadelerine yer verdi.

Dairenin kararını oldukça şaşırtıcı bulan İsmail Koncuk, verilen kararı vicdansızca ve gerçeklik dışı bulduğunu, kesintisiz sigorta şartına itiraz etmeyip Türk Eğitim Sendikası’na dava açmayarak mağdurları yalnız bırakan ve utanmadan sendika diye bağıran kişileri kınadığını açık bir dille ifade etti.

İsmail Koncuk, 3 yıl kesintisiz sigorta gibi kötü bir anlayışa diğer sendikaların dava açmaları yargı üzerinde bir baskı oluşturup geri adım atmaya zorlayabilirdi. Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu karar üzerinde değişiklik yapması için adım atması gerektiği aksi takdirde bu Çerçeve Yönetmeliğinin kimseye bir faydasının olmayacağını belirtti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın