Öğretmenlere-Rotasyon

Öğretmenlere Rotasyon

Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan 40 bin civarındaki öğretmen rotasyonu son yılların en büyük ve en geniş çaplı öğretmen göçü olacak.

Eylül ayında gerçekleştirilmesi için çaba harcanan öğretmen rotasyonu için 12 yılını tamamlayan 4 yıl sonraki yer değiştirmeden ise 8 yılını tamamlayan öğretmen adaylarını etkileyecek.

Önceki gün yürürlüğe giren ve yapılan değişikliklerle gündemdeki yerini koruyan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin resmi hale gelmesi ile öğretmen rotasyonları da gerçekleştirilecek.

Tüm eğitimcilerin son yıllarda gerçekleştirilecek en büyük öğretmen göçü olarak nitelendirdiği öğretmen rotasyonu için atama yetkisi valilere verildi. Eğitimciler bugüne kadar hiçbir meslekte çalışanlar böyle bir rotasyona zorunlu tutulmadı.

Değişiklik yapılan yönetmeliğe göre öğretmenlerin rotasyonu ilçeler arasında gerçekleştirilecek. Rotasyonu yapılacak öğretmenlerin her yılın 30 Eylül’ünde 8 yılı doldurdukları zamanlarda yapılacak.

İlçeler arasında rotasyonu gerçekleştirilecek olan öğretmenlerin yer değiştirmeler için 40 tercih hakkı bulunacak.
Kademeli olarak gerçekleştirilecek olan öğretmen rotasyonlarının gerçekleştirilmesi için aynı yerde 8 yıl çalışmış olması gerekiyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın