Öğretmenlerin-Umudu-Seçimde

Öğretmenlerin Umudu Seçimde

Her yıl Şubat ataması olmayacağı, ek atamanın olanaksız olduğu söylense de seçim sürecine denk gelen zamanlarda mutlaka Şubat’ta ek alım gerçekleştirildi. Aynı şekilde yazın yapılan seçimler öncesinde ise Haziran atamaları gerçekleştirildi. Bu yıl da Türkiye seçime gideceği için öğretmenler atama umudu içerisinde.

Bu Şubat ayında 15 bin ek öğretmen ataması yapıldı ancak halen atama bekleyen yaklaşık 350 bin öğretmen daha var. Öğretmen adayları Haziran seçimi öncesinde bir atama daha yapılmasını bekliyor. Daha önceki seçim dönemlerinde de her ne kadar atama yapılmayacağı söylense de tam seçim öncesi atamalar gerçekleştirilmişti. Örneğin 2011 yılında seçimler öncesinde 30 bin öğretmen atanmıştı. Yine son genel seçimler öncesinde de 30 bin öğretmen atamasının yanı sıra sözleşmeli personele de kadro verilmişti. Öğretmenlerin atanma umudu bir bakıma seçimlere endekslemiş durumda denilebilir.

Kulislerde Mayıs ayı içerisinde bir öğretmen ataması gelebileceği, bunun önce yalanlanacağı ancak son anda sürpriz şekilde atama yapılacağı konuşuluyor. Öğretmen adayları şimdiden Mayıs ayını iple çekmeye başladı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın