Öğretmenliğe-Geri-Dönmeyi-Bekliyorlar

Öğretmenliğe Geri Dönmeyi Bekliyorlar

Öğretmen olarak atanamayıp kamuda zabıta, hizmetli, şoför, itfaiyeci gibi görevlerde çalışan öğretmenler mesleklerine dönebilmek için atama bekliyorlar. Onların hayali bir an önce kara tahtanın başına geçip bildiklerini öğrencileriyle paylaşmak.

Eğitim harici dallarda memurluk yapan ve mesleğine geri dönmeyi bekleyen öğretmenler “Devletin görevi bizi en üst düzey verimi alacağı yerde çalıştırmak. Bu kadar öğretmen açığı varken, eğitim bu kadar hayati bir konuyken bizim zabıtalık, şoförlük yapmamız, kalorifer yakmamız, tuvalet temizlememiz ne kadar doğru?” diye soruyor.

Doktorların hastanelerde, askerlerin kışlada, savcı ve hakimlerin adliyede olduğu gibi kendilerinin de okullarda, tahta başında olmaları gerektiğini söyleyen memur öğretmenler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Yönetmelikte değişiklik istiyorlar

Öğretmenliğe geçişlerinin devlete mali açıdan külfet olmayacağını belirten memur öğretmenler yakında yayınlanacak öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde, 2012 Yönetmeliği ile kaldırılan hizmet süresi üstünlüğüne dayalı ilk atama çeşitlerinin yeniden yürürlüğe konularak öğretmenliğe geçişlerinin yapılabileceğine dikkat çekiyorlar.

Memur Öğretmenler Platformu kamuoyundan öğretmenliğe dönüşleri için destek bekliyor. Aralarında yüksek lisans mezunu olduğu halde hademelik yapanlar bile var. Kamil Ertaş, Tarık Vural ve Murat Özçelik platformun öncülüğünü yapıyorlar.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın