Ön-Lisans-Mezunlarında-Kadro-Israrı

Ön Lisans Mezunlarında Kadro Israrı

Ön Lisans mezunu memur adayları yapılacak atama öncesi devletten 20 bin kadro açılması talebinde bulundu.

Ön Lisans mezunu memur adayları yapılacak olan merkezi atama öncesinde 20 bin kişilik daha kadro açılması yönünde talepte bulunurken, 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na 800 bin civarında adayın katıldığı belirtildi.
2014 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan elde edilen sonuçlar doğrultusunda ön lisans mezunlarına 770 kişilik kadro ayrıldığı, bu kadroların ise ön lisans mezunu memur adayları tarafından memnuniyetle karşılamadığı hatırlatıldı.

Ön lisans mezunlarına 20 bin kadronun verilmesini herkesin oldukça arzuladığı ancak uyulması gereken kriterlerin olduğu ve Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen memur kadrolarına göre yapılacağı belirtildi. Bu sene içerisinde yapılacak olan merkezi atamalarda ön lisans mezunu memur adayları için ayrıl kadronun az olduğu dikkat çekerken atama bekleyen adaylar hayal kırıklığına uğradı.

Memur adayları hakkında verilecek karar merakla beklenirken, memur adaylarının ve ailelerinin devletten gelecek olan müjdeli haberleri beklediği ifade edildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın