Online-Tercih-İşlemi-de-Ücretli-Oldu

Online Tercih İşlemi de Ücretli Oldu

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu), internet ortamında online olarak yapılan tercih işlemlerinden 10 TL ücret almaya başladı.

Bugüne dek ÖSYM başvuru işlemleri için belli bir ücret alıyordu ve sınavların matbaa, hazırlık, dağıtım gibi maliyetleri nedeniyle bu bir bakıma doğal karşılanıyordu. Ancak ÖSYM bu kez diğer seferlerden farklı olarak tercih işlemi için de ücret alacak. Konuyla ilgili açıklama önceki gün yayınlanan YLSY ek tercih kılavuzunda yer aldı. 461 kadro için online olarak ek tercih alınacağı belirtilen kılavuzda, tercih yapmak isteyen adayların bankaya 10 TL ücret yatırmaları gerektiği ifadesi de yer aldı. ÖSYM’nin bu uygulamayı diğer işe alım ya da okula yerleştirme işlemlerinde de yapacağı öngörülüyor.

Adaylar ise zaten işsiz oldukları için sınavlara ve tercih işlemlerine başvuru yaptıklarını, işsiz bir insan için 10 TL ücretin hiç de azımsanmayacak bir rakam olduğunu belirtiyorlar. Uygulamaya tepki gösteren adaylar bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını talep ediyor. 100 bin kişilik bir tercih sürecinde ÖSYM’nin 1 milyon TL gelir elde edebileceğine dikkat çeken memur adayları uygulamanın ÖSYM’yi kar amacı gütmeyen bir kurum olmaktan çıkardığını öne sürüyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın