ÖSYM-Kararı-İptal-Oldu

ÖSYM Kararı İptal Oldu

Ankara’da yaşanan bir olayda bir salon başkanının açtığı dava doğrultusunda, mahkemenin sınav görevi vermeme işlemini iptal ettiği belirtildi.

Ankara’da yaşanan bir olayda, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda, salon başkanı olarak görevlendirilen bir öğretmenim sınav saatinden 1 saat 15 dakika önce okula gelmediği için, hakkında  az 6 ay süreyle sınav görevi verilmemesi cezasının uygulandığı belirtildi.
Hemen ardından öğretmenin dava açtığı ve mahkemede, aslında saat 13:04’te binaya geldiğini, binanın ana giriş kapısının kapalı olduğunu, öğlen olduğu için de beklediğini, bir velinin de yanlış yönlendirmesi üzerine arka taraftaki kapıdan binaya giriş yaptığını belirtti.
Mahkeme heyetinin, sınav salonuna geç gelmek fiiline, sınav salonuna hiç gelmemek cezasının uygulanamayacağına karar vermesiyle birlikte, karar gerekçesine dayanarak, kamera kayıtlarından saat 12:45 ila 13:04 arasında da salon görevlisinin binaya alındığı belirtildi.
Sınav salonuna geç gelen öğretmenin açtığı karşı dava ile Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafıdan verilen 6 aylık sınav görevi verilmemesi cezası mahkeme kararı ile iptal edildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın