ÖSYM-Öğretmenlere-Ek-Gelir-Sağlıyor

ÖSYM Öğretmenlere Ek Gelir Sağlıyor

ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda görev alan eğitimciler aynı zamanda ek gelir elde ediyor. Düzenlenen sınavlarda görev alan personellere 216 milyon Türk Lirası civarında ödeme gerçekleştirildi.

Her sene artan sınav sayısı nedeniyle adeta ek gelir elde eden öğretmenlere gözetmen olarak çalıştıkları takdirde sınav başına 96 lira yedek gözetmen olarak çalıştığında ise 78 lira ücret ödeniyor. Durumun bu şekilde olması ise en çok ek gelir açısından öğretmenlere yarıyor.

Gerçekleştirilen sınavlardan gelirine katkı sağlayan öğretmenler gözetmen olarak ya da sınav binasında farklı bölümlerde görev alarak sınavların gerçekleşmesinde önemli rol oynuyorlar.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı, Lisans Yerleştirme Sınavı, Kamu Personeli Seçme Sınavı gibi tam 46 sınav gerçekleştiren ÖSYM, toplam 11 milyon 66 bin adayı sınavlara tabi tuttu. Bu sınavlarda görevlendirilmek üzere bulunan personel sayısı ise toplam 1 milyon 662 bin olarak belirlendi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin yapılan sınavların soru hazırlama ve diğer giderlerini ödemeye yönelik toplam 4 milyon 193 bin Türk Lirası harcama yaptığı belirtildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın