ÖSYM'den-KPSS-Sıralamaları-Açıklaması

ÖSYM’den KPSS Sıralamaları Açıklaması

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, bugün yaptığı açıklamada, Kamu Personeli Seçme Sınavı branş sıralamalarının neden ara ara değiştiğine açıklık getirdi.

Branş bazında sıralamalar, adayların Aday İşlemleri Sisteminde yer alan lisans alanlarına göre belirlendiğinden Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgilerinde yapılan ekleme/güncelleme işlemleri, adayların branş bazında sıralamalarını değiştirebildiğine dikkat çekildi.
2015 KPSS başvuruları sırasında 2014 KPSS‘ye de giren yaklaşık 5 bin aday, başvuru merkezlerine yeni belgeleri ile başvurarak sistem üzerinde bulunan lisans eğitim bilgilerini güncellediği, çift ana dalda ve özellikle açık öğretim olmak üzere ikinci bir lisans programında öğrenimine devam eden ve öğrenimini tamamlayan adaylar tarafından yapılan yeni bildirimler sonucu güncellendiği belirtildi. Bu bildirimler sonucu oluşan branş bazındaki sıralamalar, 2015 KPSS başvuruları tamamlandıktan sonra 22 Mayıs 2015 tarihinde, Aday İşlemleri Sistemine güncel hali ile yansıtıldığı ifade edildi.
Öğrenim bilgilerindeki yeni bildirimlerin, branş bazında sıralamaları değiştirmesi sınav sonucu oluşan puanlarını etkilemediğinden 2014 KPSS değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra adaylara duyurulan sınav puanlarında hiçbir aday için herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığı belirtildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın