ÖSYM’nin Tüm Sınavlarına Geriye Dönük İnceleme

ÖSYM’nin Tüm Sınavlarına Geriye Dönük İnceleme

2010’dan bu yana ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlar denetleniyor. İçişleri Bakanı Efkan Ala, yapılan incelemeler sonuçlandıkça soruların çalınmasından sorumlu kişilere disiplin ve meslekten çıkarma cezaları verileceğini açıkladı. Ala, çalınan soruların bir takım grupların eline geçtiğini söyledi.

Yaşanan durumun büyük bir haksızlık olduğunu dile getiren Bakan Ala, iş bulma umuduyla sınava giren milyonlarca kişinin hakkı yenerek çalınan soruların belli bazı grupların çıkarına kullanıldığını aktardı. Vatandaşlardan gelen şikayetlere göre incelemelerini derinleştirdiklerini belirten Ala, geçmişteki bazı şikayetlerin yine soruların çalınması olayında parmağı olan gruplara dahil şaibeli yargı mensuplarınca göz ardı edildiğine dikkat çekti. İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu şekilde olayın ört bas edilmesine neden olan yargı mensuplarının da büyük suç işlediğini ve cezalandırılacaklarını belirtti.

Ala “Olayı ört bas eden yargı mensupları ve güvenlik birimleri hakkında da soruşturma devam ediyor. Onlarla işbirliği yapmış olan siviller varsa, onlar hakkında da soruşturma devam ediyor. Öyle bir mekanizma ki bazı yörelerimizde çok iyi tanınan aileler de olaya karışmış, bu ailelere mensup bazı insanlar soruların tamamını doğru cevaplayarak sınavda sahte bir başarı göstermiş.” diye konuştu.

Bakan Ala sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kişiler olay ortaya çıkınca tekrarlanan sınavlara girmediler. Ancak bu kişiler başka alanlarda sınavlara girmişler, o alanlardaki sınavların da sorularının çalındığı tespit edildi. O soruşturma devam ediyor. Oradan aldıkları puanlarla işe girmişler. Gerçekten mide bulandırıcı bir durumla karşı karşıyayız. Milletin hakkı, hukuku yenmiş.”

“Bu şekilde işe giren kişilerin vicdanı rahat değil”

Soruların çalınıp verildiği çocuklar ya da bu şekilde işe giren kişilerin de vicdanlarının rahat olmadığını söyleyen Ala, 2010’dan bu yana yapılan sınavlar ve ÖSYM ile ilgili, adli ve idare denetimin devam ettiğini hatırlattı. İçişleri Bakanı Efkan Ala bu denetimler sonuçlandıkça davaların açılacağını, idari yönden de disiplin, meslekten çıkarma cezalarının uygulanacağını açıkladı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın