Özel-Eğitim-Öğretmeni-Ataması-Yapılacak-mı

Özel Eğitim Öğretmeni Ataması Yapılacak mı

Milli Eğitim Bakanlığı, 18 özel eğitim öğretmeni alacağı duyurulurken, başvurular 25-28 Mayıs arasında yapılacak. Atamalar ise 29 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Başvuru için 2014-KPSS’ye girme şartı arandığı belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın, öğretmenlik alanı mezun olup özel eğitim (görme, işitme ve zihinsel engelliler) alanında tezli/tezsiz ve yüksek lisans veya doktora yapan adayların 2015-Şubat’taki öğretmen atamalarında özel eğitime yaptıkları başvuruların kabul edilmemesi yargıya takıldığı belirtildi.
Ankara 2. İdare Mahkemesi, bu durumdaki adayların başvurularının kabul edilmemesi ile ilgili işlemlerin yürütmesini durdurdu. Bakanlık da yaptığı açıklamayla ‘özel eğitim’ alanında boş olan 18 kadroya başvuru alınacağını duyurdu. Buna göre 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren adaylar 25-28 Mayıs arasında başvuru yapabileceği belirtilirken, atamalar ise en yüksek puandan başlamak üzere 29 Mayıs’ta yapılacağı ifade edildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında başvuruda bulunacak adayların belirlenen tarih aralığına dikkat etmeleri gerektiği ve başvuruları istenilen şekilde yapmaları gerektiği ifade edildi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın