Özel-Güvenlik-Kamudan-Kaldırılmalı

Özel Güvenlik Kamudan Kaldırılmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savcı Mehmet Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından özel güvenlik şirketleri konusunu gündemine aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Romanya gezisi dönüşünde özel güvenlik şirketleri konusunu değerlendirirken, özel güvenliğin kamudan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Hükümetin büyük ihtimalle bu konuyu masaya yatıracağını belirten Erdoğan, kamudaki özel güvenlikten yıllardır sonuç alamadıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarının devamında, tüm sorumluluğun polise bırakılması gerektiğini belirtirken, Türkiye’nin sahip olduğu bir emniyet teşkilatının olduğu ve adalet saraylarını bu tür olaylardan korumak amaçlı yeni bir teşkilat kurulabileceğini söyledi.

Erdoğan, özel güvenlik kurumlarının hangi amaçla ve kim tarafından kurulduğu bilinmediği için devletin hiçbir kurumunda çalıştırılmaması ve buna dair tüm kararların hükümet tarafından bir an önce tartışılıp karara bağlanması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiye nitelikli açıklamalarının ardından hükümetin izleyeceği yol merak konusu haline geldi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın