Özel-Güvenliklere-Polislik-Yolu-Açıldı

Özel Güvenliklere Polislik Yolu Açıldı

Türkiye’de her geçen gün sayıları artan ve şu anda 233 bin 457 civarında güvenlik görevlisi üniversite mezunu olmaları halinde polis olabilecek.

Türkiye’de her geçen gün sayıları oldukça artan özel güvenlik görevlilerine polislik yol açılırken, yaklaşık olarak 233 bin 457 kadar özel güvenlik personeli üniversite mezunu olmaları halinde polis olabileceği açıklandı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından gündemde sıkça tartışılan konu haline gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan’ın da kamu kurumlarından kaldırılmalarını ve yerlerine koruma memurlarının getirilmesini istediği özel güvenlik görevlilerinin polisliğe geçişi için yapılan hazırlıkların son aşamasına gelindiği belirtildi.

Özel güvenlik uygulaması üzerinde uzun süredir çalışan İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı’nın da kamu üzerinden kaldırılması istemi üzerine çalışmalarını hızlandırdığı bildirildi. Bakanlık özel güvenliklerin kamu üzerinden kaldırılması ve bu tür kurumlarda istihdam edilmemesi için çalışmalarını sıklaştırdığı çalışanların ise mağdur olmaması için çözüm aradığı belirtildi.

, , , , ,

1 Yorum Yapılmış: Özel Güvenliklere Polislik Yolu Açıldı

  1. hakan erdim 24 Nisan 2015 at 17:18 #

    umut fakirin ekmeğidir oylar akpye

Bir Cevap Yazın