Personel-Alımı-Sayısı-Düşecek-mi

Personel Alımı Sayısı Düşecek mi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen merkezi yerleştirmelere yönelik sayıların geçen yıldan bu yana düştüğü dikkat çekiyor.

Binlerce adayın büyük umutlarla bağlayıp girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı ile yapılan alımların sayısının dikkat çekici bir şekilde düşüyor olması adayları oldukça rahatsız ederken, daha önceki Nisan atamalarında 17 bin ve Kasım atamalarında 7 bin olarak ilan edilen sayıların birden 10 bin ve 5 bin civarına düşüyor olması adayların kaygılanmasına sebep oldu.

Düşüşün asıl sebep olarak Bütçe Kanununun getirmiş olduğu atama izni sınırlandırması gösterilirken, Maliye Bakanlığı da Bütçe Kanunu ile birlikte geçtiğimiz seneden itibaren kamu kuruluşlarında boş olan kadrolardan yüzde 50’sine yakınının atama yapma hakkını kaldırmıştı. Yapılan bu uygulama sonrasında tüm kamu kuruluşları yalnızca Bütçe Kanunu’nun izin verdiği sayı kadar atama gerçekleştirebilecek.

Hükümetin düşen atama sayıları konusunda tepki toplamamak için gerekli adımları atması adaylar arasında ortak görüş olarak savunulurken önümüzdeki atamaların ne şekilde ve ne kadar sayıyla yapılacağı merak konusu haline geldi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın