Polis-Alımında-Yaş-Sınırı-30-Oldu

Polis Alımında Yaş Sınırı 30 Oldu

İç Güvenlik Paketi kapsamında polis alımlarında dikkate alınacak üst yaş sınırı 28’den 30’a yükseltildi.

TBMM’de “İç Güvenlik Paketi”nin oylamasında 27. maddeye gelindi. Tasarının 25. Maddesinde değişiklik yapıldı. AK Parti, CHP ve MHP’nin önergelerinin kabul edilmesiyle, polis alımlarındaki üst yaş sınırı 28’den 30’a yükseltildi.

Buna göre, KPSS’ye girilen yılın 31 Aralık günü itibarıyla 30 yaşından gün almamış erkek ve kadın adaylar arasından, sınavda başarılı olanlar mesleki eğitime alınacak ve göreve atanmalarının yolu açılmış olacak.

Tasarının 26. Maddesinde yapılan değişikliğe göre de, 1 Ekim 2008’den önce vazife malulü olarak emekli olmuş ve meslekten ilişikleri kesilmiş emniyet teşkilatı çalışanlarından yeniden memuriyete atananların meslekten ayrılmaları ile geri dönmeleri arasındaki süre, rütbe kıdeminde sayılacak. Bu kişiler resen emekli edilemeyecek.

Öte yandan, ikinci sınıf emniyet müdürü rütbesindeki polis amirleri de ekonomik, sosyal ve kültürel özellikler, emniyet ve asayiş durumu, nüfus büyüklüğü, şehirleşme düzeyi gibi kriterlere göre saptanacak ilçelere, ilçe emniyet müdürü olarak atanabilecek.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın