Prim Borcu Yapılandırma Süresi Sona Erdi

Prim Borcu Yapılandırma Süresi Sona Erdi

Sigorta prim borçlarını yapılandırmak için SGK merkezleri 2 Şubat Pazartesi saat 17:00’a kadar borç yapılandırma hizmeti verdi. 2 Şubat itibariyle yapılandırma şansı şimdilik sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu fırsatı kaçıranlar için herhangi bir uzatma söz konusu olmayacağını söyledi.

SGK borcu yapılandırmalarına ilişkin önceki gün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “2 Şubat Pazartesi saat 17.00’ye kadar, primlerini yapılandırmayanlar işlemlerini yaptırıp bu avantajdan yararlanmalı.” demişti. Çelik, burada yaptığı konuşmada, yapılandırma ile ilgili önemli uyarılarda bulunarak “Bu yasa ile ilgili süre 2 Şubat Pazartesi akşamı saat 17.00’de sona eriyor. Şu ana kadar iki milyon müracaat gerçekleşti. 4 milyon nakit sosyal güvenlik kurumunun kasasına girdi. 34 buçuk milyarlık bir yapılandırma mevzu bahis. Pazartesi günü son, saat 17.00’ye kadar primlerini yapılandırmayanlar Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerinize gidin ve borçlarınızı yapılandırın. Bu avantajdan yararlanın.” diye konuştu.

Bakan Çelik engelli işçilere de müjde verdi

Milyonlarca SGK’lı, memur ve kamu işçisini ilgilendirecek önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda çalışan engelli işçilere diledikleri yere nakil hakkı ile ilgili düzenleme yaptıklarını da duyurdu. Çelik, taşeronluk ve hizmet alımı mevzuatında da değişikliğe gittiklerini açıkladı.

“Taşeron işverenlerin işçileriyle ilgili çok önemli bir çalışmamız var” diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bundan böyle her iş alanında taşeronluk ve hizmet alımı uygulaması yapılamayacağını bildirdi. Çelik, hangi işlerde taşeron uygulaması yapılabileceğini Bakanlar Kurulu’nun belirleyeceğini söyledi.

Bakan Faruk Çelik iş sağlığı güvenliğiyle ilgili yasa tasarısında kamu personeliyle ilgili 2 önemli düzenlemenin de olduğunu bildirerek, bunlardan birinin kamuda çalışan engelli işçileri ilgilendirdiğini müjdeledi. Çelik, memurların atamalarıyla ilgili bir problem yaşanmadığını ancak kamudaki işçilerin atama sıkıntıları yaşadıklarını ifade ederek, bundan böyle engelli kamu işçilerine bu konuda pozitif ayrımcılık yapacaklarını söyledi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın