PTT İddialara Yanıt Verdi

PTT İddialara Yanıt Verdi

Geçtiğimiz günlerde medyada çıkan “PTT, OGM, KYK, DSİ, Gümrük yeniden merkezi yerleştirme kapsamına alınsın” haberlerine PTT Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi. PTT Genel Müdür Vekili imzasıyla yapılan açıklamada haberlerdeki torpil iddiaları yalanlandı.

Açıklamada, PTT’ye çalışan alımlarının KPSS puanına ve tercihlere göre yapıldığı belirtildi. PTT, yönetmeliğe göre personel alımlarında en yüksek puanlı adaylara yazılı/sözlü veya sadece sözlü sınav uyguluyor.

PTT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, personel alımlarının 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununun 27. maddesinin birinci ve ikinci fıkraları, ayrıca, 04/10/2013 tarih ve 28785 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmeliğin 9’uncu maddesi birinci fıkrasına göre yapıldığı hatırlatıldı. Bu kanun ve yönetmelikler uyarınca, ihtiyaç ve pozisyon durumuna göre personel alımının KPSS’ye katılmış ve Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olanlar arasından yapıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, personel alımlarının Kamu Personeli Seçme Sınavına katılanların internet ortamında merkezi şekilde müracaatlarının alınması yoluyla KPSS puanına ve tercihlerine göre ve hiç bir torpil girişimine meydan vermeden yapıldığı dile getirildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın