PTT’ye-Sözleşmeli-Personel-Alımı-Ne-Zaman-Yapılacak

PTT’ye Sözleşmeli Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak

2014 yılında gerçekleştirilen KPSS sonuçlarına göre gerçekleştirilecek olan 2015 atamalarının başvuruları Nisan ayında yapılacak.

2014 yılında düzenlenen KPSS sonuçları baz alınarak gerçekleştirilecek olan 2015 atamaların başvurularının Nisan ayı içerisinde yapılacağını belirten Çalışma Bakanı Faruk Çelik, PTT Anonim Şirketinde görevlendirilmek üzere alınması planlanan personellerin sözleşmeli personel hükümleri gereğince alınacağını ifade etti.

Söz konusu kurumda çalışmak isteyenlerin kamu hukukunu gözeten bir sözleşme ile işe alınacağını belirten Bakan Faruk Çelik, görevlendirilen personellerin bir işçi ya da bir memur konumunda olmayacağını, bu personellerin PTT için oluşturulmuş özel ve yeni bir sözleşmeli personel konumunda olacağını bildirdi.
Bakan Çelik, atanacak olan personellerin girdiği pozisyonun gereklerini ve şartlarını sorunsuz bir şekilde yerine getirip getirmediğine kanaat getirmek için adaylara çalıştığı süre dahilinde 4 ay gibi bir deneme süresinin uygulanacağını belirtti.

Çelik, deneme süresinin sonunda yeterli görülmeyen adayların PTT İle sözleşmelerinin feshedileceğini ifade etti. Adayların deneme sürecini çalışma düzenlerinin devamlılığı açısında oldukça verimli geçirmeleri ve kurumun belirlediği esasları eksiz yerine getirmek için çaba göstermeleri gerektiği belirtildi.

, , , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın