İş-Sağlığı-Ve-Güvenliği-Paketi-Komisyondan-Geçti

İş Sağlığı Ve Güvenliği Paketi Komisyondan Geçti

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Karaman’ın Ermenek ilçesinde 5 ay önce yaşanan maden kazası ardından hazırlanmasına karar verilen iş sağlığı ve güvenliği paketini geçirdi. Torba yasa haline gelen paket, yönetici konumundaki memurların görevden alınma süreci ile ilgili de bazı düzenlemeler getiriyor.

9 maddelik bir metin olarak hazırlanan iş sağlığı ve güvenliği paketi sonradan eklenen maddelerle birlikte 89 maddelik bir torba yasaya dönüştü. Paket Ermenekli madenciler ve ailelerin yaralarının sarılması maksadıyla hazırlanmaya başlamıştı ancak içerisine tüm memurları da etkileyecek düzenlemeler konuldu. Bürokratların görevden alınmaları ile ilgili bir takım değişiklikler getirildi.

Yeni düzenlemeye göre, müsteşarlar ve ek göstergesi 7000 ve daha yüksek olan yöneticiler görevden alınırlarsa Başbakanlık müşaviri olarak atanacaklar. Ek göstergesi 6400 ve daha üzeri olan yöneticiler görevden alınırlarsa Başbakanlık müşaviri ya da bakanlık müşaviri olarak atanacaklar. Ek göstergeleri 3600 – 6400 arası olan yöneticiler ise görevden alınırlarsa eğer müfettişlik, uzmanlık gibi mesleklerden geliyorlarsa bu mesleklere geri döndürülecekler. Söz konusu mesleklerden gelmeyenler ise kurumlarındaki uzmanlık ya da müfettişlik kadrolarına, 3 yıldan az yöneticilik yapmışlarsa araştırmacı kadrosuna atanacaklar.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın