Sağlık-Bakanlığı’na-3-Bin-Taşeron-İşçi

Sağlık Bakanlığı’na 3 Bin Taşeron İşçi

Sağlık Bakanlığı acil sağlık hizmetlerinde ambulans şoförü olarak çalıştırılmak üzere 3 bin taşeron işçi alımına karar verdi. Alınan taşeron işçi kararına Türk Sağlık Sendikası Genel Başkanı Önder Kahveci oldukça tepki gösterdi.

Acil sağlık hizmetlerinde taşeron işçi siteminden yararlanarak bünyesine 3 bin yeni işçi katmaya hazırlanan Sağlık Bakanlığı, şoförlerin taşeron işçi olarak çalıştırılması için gerekli olan ihale sürecini başlattı.

Acil sağlık hizmetlerinde çalışacak olan ambulans şoförleri için gerekli olan alım şartlarının ve teknik şartnamenin ilan edilerek konu hakkındaki tüm talimatların verildiği açıklandı.

Tüm bunların yanı sıra Sağlık Bakanlığı‘nın taşeron işçi çalıştırma kararına oldukça tepki gösteren Türk Sağlık Sendikası Genel Başkanı Önder Kahveci, alınan kararı kabul edileme olarak yorumlarken bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.

Taşeron işçi çalıştırma kararını yanlış bulan Önder, acil servis hizmetlerinde çalışan kadrolu ambulans şoförlerin sayısının bin 200 olduğunu, alınacak taşeron işçi sayısının ise kadrolu personel sayısına göre 2,5 kat fazla olduğunu belirtti. Önder açıklamalarının devamında kabul edilemez bir karar diyerek tepkisini açıkça belli etti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın