Sağlık-Çalışanları-Yıpranma-Payını-Bekliyor

Sağlık Çalışanları Yıpranma Payını Bekliyor

Sağlık çalışanları kendilerine yıpranma payı verilmesine yönelik düzenlemenin bu yasama yılı bitmeden hayata geçmesini talep ediyor.

Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, konuyla ilgili bir açıklama yaparak yıpranma payının en kısa zamanda hayata geçirilmesini istediklerini belirtti. Sendika olarak 2015 yılı boyunca ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı uygulaması için mücadele edeceklerine dikkat çeken Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık görevindeyken kendilerine yıpranma payı ile ilgili söz verdiğini hatırlattı.

Genel Başkan Memiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en az 5 yıllık hizmeti bulunan sağlık çalışanlarına 1 yıl yıpranma payı sözü verdiğini, bunun üzerine ilgili bakanlık ve kurumların çalışmaya başladıklarını ancak sürecin çok yavaş ilerlediğini söyledi. Memiş, çalışmaların bir an önce tamamlanıp TBMM’ye gönderilmesi ve uygulamanın yasama yılı bitmeden gerçekleşmesini istediklerini yineledi.

Sağlık çalışanı emeklilerinin ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması sorununa da değinen Genel Başkan Metin Memiş, sağlık çalışanlarının ücretlerinin dünyanın çok gerisinde kaldığını savundu. Memiş, ek ödemesiz belirlenen emekli maaşlarının sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini ve hak kaybı yaşandığını sözlerine ekledi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın