Sağlık-Çalışanlarına-Zam-Müjdesi

Sağlık Çalışanlarına Zam Müjdesi

TBMM’ne sunulan ve görüşmelerine başlanan memurların nöbet ücreti zammı ile ilgili önerge kabul edildi.

Memur Sendikası Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık Sendikası Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, nöbet ücreti zammı görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını ve önergenin TBMM tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Karaer açıklamalarının devamında, sendikaların ortak görüşü olan ve toplu sözleşme talepleri arasında bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müjdelediği sağlık çalışanlarının görevli olarak çalıştıkları nöbetler için aldıkları ücretlerin Meclis’te kabul edilen önerge doğrultusunda yüzde 50 arttırılacağını belirtti.

A. Baki Karaer, nöbet ücretlerine yapılacak olan yüzde 50 oranındaki zam kararı tüm sağlık çalışanlarının yüzünü güldürdüğünü belirtti. Karaer alınan zam kararı ile tüm çalışanların görevlerini daha büyük bir şevkle yerine getireceğini belirtti.

TBMM’nde kabul edilen diğer bir madde ise İstanbul’da kurulması planlanan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni içinde barındıran önerge oldu.

Kurulacak olan üniversitede tıp, hemşirelik, yaşam bilimleri ve sağlık bilimleri fakültelerinin yanı sıra sağlık hizmetleri enstitüsü ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu bölümleri yer alacak.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın