Seçimlerin-Öğretmen-Atamalarında-Hiçbir-Etkisi-Yoktur

Seçimlerin Öğretmen Atamalarında Hiçbir Etkisi Yoktur

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI öğretmen atamalarının seçimle ilgisi olduğu iddialarını bir kazanç sağlama çabasından ibaret olduğunu belirterek bunlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Avcı Şanlıurfa da ki açılış programlarından birinde öğretmen atamalarına ancak TBMM’den çıkacak bir yasayla kabul edilip Milli Eğitim Bakanlığının karar verebileceğinden bahsetti. Çünkü son söz her zaman Türkiye Cumhuriyetini temsil eden TBMM’ye aitti.

Konuşmasını sonlarına doğru gelince Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI açılışta engelli öğretmen adayları için önemli bir haber daha verdi. Engelli öğretmenler için titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledikten sonra 300 adet engelli öğretmenin alınacağın müjdesini verdi ve ardından;

Müracaatların sonunda toplam 546 engelli öğretmenin müracaatı olduğunu belirten Bakan Nabi AVCI ve bunların tamamının ataması yapılacaktır, dedi ama bunların sadece müracaatı olan engelli öğretmen adaylarıyla ilgili olduğunu bir kez daha vurguladı.

Bunun dışında kalan öğretmen atamalarının Temmuz ayında yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavının (2015-KPSS) sonucuna göre ve emekli olan öğretmenlerin branşlarının dağılımına bakarak yapılacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın